Бялата принцеса“ е мини сериал, базиран на романа на

...
  Бялата принцеса“ е мини сериал, базиран на романа на
Коментари Харесай

Бялата принцеса, Epic Drama и превъплъщението на Джоди Комър в Елизабет Йоркска

 
„ Бялата принцеса “ е мини сериал, основан на романа на Филипа Грегъри (The Other Boleyn Girl), директно продължение на номинирания за Златен глобус „ Бялата кралица “, също проследяващ борбата за британската корона от позиция на дамите.
Продукцията дебютира по Epic Drama на 26 май и се излъчва всяка сряда от 22:00 часа с повтаряне в неделя от 22:55 часа . Фокусът е върху брака на Елизабет Йоркска и Хенри VII, който цели да постави завършек на Войната на розите.
Различията сред двамата, обаче, водят до нови спорове. Ето взор зад кулисите на сериала по действителни събития за династиите, водили същинската война на тронове.
Трейлър “And Now We Will Rule ” на „ Бялата принцеса “ по Epic Drama (Swan Lake soundtrack)

От историята: Коя тъкмо е „ Бялата принцеса “? Основаването на династията на Тюдорите и краят на кралския спор сред Йорк и Ланкастър, прочут като Войната на розите, стартира от Елизабет Удвил – майка на Елизабет Йоркска, известна и като „ Лизи “.
Елизабет Удвил се спогажда с Лейди Маргарет Бофорт, майката на Хенри Тюдор, който е с най-кралски генезис в рода Ланкастър – за него точно Елизабет Удвил желае да омъжи щерка си, Елизабет Йоркска. Според историческите извори, след сватбата им, Лейди Маргарет стартира да ревнува, защото към този момент не може да въздейства по този начин мощно на единствения си наследник – бракът му с Лизи се оказва благополучен.

Лизи ражда седем деца на Хенри VII, преди да почине на 37-ия си рожден ден – на 11 февруари 1503 - от следродилна тресчица, седмица откакто последното им дете – Катрин, умира в деня на раждането си.
Според преданията, Лизи е добра и грижовна жена, считана е за красива, а удостоверение за обстоятелството, че Хенри VII я е обичал същински е държанието му след гибелта й: той й прави разточително заравяне, макар, че е считан за сребролюбец. Той също по този начин в никакъв случай повече не се дами.
Вижте видео родословие , което Viasat World сътвори особено за премиерата на „ Бялата принцеса “ по Epic Drama


Принцесата на дребния екран Макар че предисторията - сериалът „ Бялата кралица “- е приветстван от кинокритиците и става шлагер измежду публиката, продуцентите от Военновъздушни сили нямат проект да снимат продължение.  
Изненадващо, американската ТВ мрежа Starz му дава зелена светлина, откакто се спогажда за съдействие със основателите на истинския сериал. Продължението „ Бялата принцеса “ е снимано в Бристъл: построяват 15 специфични снимачни декора, които играят ролята на разнообразни елементи от Двореца Уестминистър.
Екип от 200 индивида ги строи в продължение на 7 седмици, като детайлите се изследват обширно за историческа меродавност. Разбира се, снима се и на външни терени: сватбата на Хенри VII и Елизабет, да вземем за пример, е снимана със стотина статисти в Катедралата на Бристъл.

Актрисата Джоди Комър , която е в основната роля и е известна най-много като наемния палач Виланел в Killing Eve, скоро ще се появи с Райън Рейнолдс в амбициозната му комедия Free Guy. Актрисата дава пояснение за какво Елизабет Йоркска носи сватбена рокля в алено и черно.
Тя счита, че по този начин Лизи демонстрира, че не се омъжва по обич, а влиза принудително в този брак. Джейкъб Колинс-Леви (Young Wallander), който е в ролята на Хенри VII, прибавя, че аленото е цветът на войната, тъй че роклята на Елизабет е извънредно обидна, съгласно понятията на това време.  
Така, при започване на историята в осем елементи, Лизи очевидно гледа на брака си като на война на живот и гибел, което още се усложнява от майката на Ханри VII, Лейди Маргарет – в ролята е актрисата Мишел Феърли, известна като Лейди Кейтлин Старк от Game of Thrones.

С течение на времето – измамите и интригите са изместени от същински страсти, които придават смисъл на мотото на минисериала – „ Любов до гибел “.
„ Бялата принцеса “ е по Epic Drama от 26 май, всяка сряда в 22:00 с повтаряне в неделя от 22:55.


Epic Drama е ТВ канал от фамилията на Viasat History и TV1000, отдаден на най-хубавите трагични сериали в ера от последните години, наличен в Булсатком на позиция 433 за IPTV и HD приемниците и на 76 за SD приемниците, в мрежата на А1 България на позиции за DTH – 60, за DTV (кабелна) – 214, за IPTV (Premium) – 201, както и във VIVACOM EON TV.
За всички оператори, които оферират Epic Drama в мрежите си и програмата на ТВ канала посетете Следете и и
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР